Topbanner_project_AVC_Vrijheidsmuseum

René van de Vondervoort

René van de Vondervoort

Technisch commercieel adviseur

Contact

Ontwerp
Het ontwerp van het museum is gemaakt door Studio Louter in samenwerking met OPERA Amsterdam. Vanuit dit ontwerp heeft Mansveld de AV installaties gemonteerd.

Projecties
De tweede wereldoorlog ligt voor de jongere generatie al in het verleden. Om een indruk te geven aan de nieuwe generatie welke beslissingen je in die tijd moest nemen, zijn er een aantal interactieve projecties gerealiseerd die zich aanpassen aan de keuzes die jij maakt. Voor deze projecties heeft Mansveld AVC één projectie gemaakt met twee projectoren door middel van edge blend technologie.

Audio
In het museum is een opstelling gemaakt die je het gevoel geeft dat je in een schuilkelder zit. Om een bombardement te simuleren, wordt via speakers die verwerkt zijn in de opstelling geluid afgespeeld terwijl bij elke ‘bom’ die valt speciale subwoofers (zogenaamde buttkickers) de banken in de kelder laten trillen.

Op verschillende plekken in de museumopstelling kunnen bezoekers luisteren naar audiofragmenten. Mansveld heeft voor deze audio opstelling dome speakers geplaatst die het geluid centreren op één punt zodat de bezoekers eromheen niet gestoord worden door het geluid. 

CLMS-systeem
De balie voor aan het museum is uitgerust met een scherm waarmee alle installaties te bedienen zijn. Op deze manier kan in de ochtend alles gemakkelijk en centraal opgestart worden. 

Toegepaste techniek
In dit project zijn de onderstaande installaties toegepast:

  • Audio installaties
  • Projectoren met edge blend
  • Dome speakers
  • CLMS-systeem