Topbanner_Nieuwsbericht_AVC_opening_PSVFANstore

René van de Vondervoort

René van de Vondervoort

Technisch commercieel adviseur

Contact

Technisch ontwerp

Voor zowel de led trap als de led wall in de etalage van de winkel maakte Mansveld AVC het technisch ontwerp in opdracht van en in samenwerking met PSV. Vanuit dit ontwerp hebben we de installaties in de winkel gerealiseerd. 

De opdracht

PSV en hun hoofdsponsor PUMA wilden de etalage van de nieuwe PSV FANshop omtoveren tot een opvallend statement om de aandacht te trekken van voorbijgangers. Mogelijke opties waren het gebruik van beeldschermen of projectie in combinatie met smart folie (folie dat door schakelen van spanning mat of transparant kan worden gemaakt). Eén van de uitdagingen was dat het zowel overdag als ’s avonds goed zichtbaar moest zijn.

Samenwerking partijen

In de verkennende gesprekken over de meest geschikte oplossing voor de vraag die opdrachtgever PSV had, adviseerde Mansveld AVC hen over de voor- en nadelen van de verschillende opties. De eis dat de content zowel overdag als 's avonds goed zichtbaar moest zijn, maakte beide opties waar PSV in eerste instantie aan dacht, minder geschikt. Daarom is op advies van Mansveld AVC gekozen voor led.

Voor de benodigde ledpanelen heeft Mansveld AVC na opdrachtverstrekking partner Megalux Display Solutions ingeschakeld. Deze partij heeft ook de led schermen in het Philips Stadion geleverd. Dat alle partijen elkaar al kenden, was een voordeel in dit project.

Integratie gebouwtechniek

Alle techniek is uit zicht weggewerkt in het interieur. Dit betreft zowel de trap als de led wall in de etalage. Om onderhoud mogelijk te maken, is de techniek gemonteerd op een bereikbare plaats. Het led scherm in de etalage is voor service bereikbaar vanaf de achterzijde.

Toegepaste techniek

In dit project zijn de onderstaande installaties toegepast:

  1. Beeldweergave (led)
  2. Content management systeem

De content kan door PSV zelf op afstand worden aangepast via een internet verbinding. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld actuele commercials of speciale acties direct op de schermen worden getoond.

  • Led trap

Hier is gebruik gemaakt van compacte led-modules met een pixelpitch van 3,9 mm. Elke trede is voorzien van zes naast elkaar gemonteerde modules. Deze zijn vooraf in onze werkplaats op één drager gemonteerd en bedraad. Ter bescherming zijn ze uiteindelijk voorzien van polycarbonaat stroken, zodat het geheel stootvast is. Samen vormen de 13 treden één groot led-scherm.

  • Transparante led wall

Dit scherm is opgebouwd uit lichtgewicht modules bestaande uit horizontale led-strips. Tussen deze strips is telkens een open ruimte. Dit maakt het totale scherm ‘transparant’. Ook als er content zoals een filmpje op zichtbaar is, blijft wat er in de etalage achter het scherm staat van buitenaf zichtbaar. Door de kleur van de content aan te passen (bij donkere content is de achtergrond beter zichtbaar) kan als het ware gespeeld worden met de ‘transparantie’ van het scherm. Bovendien maakt dit systeem gebruik van automatische lichtregeling op basis van omgevingslicht zodat de content altijd goed zichtbaar is en lichthinder naar de omgeving in de avonduren voorkomen wordt.