Mansveld Elektrotechniek en Nature’s Pride tekenen overeenkomst voor uitbreiding bedrijfspand

Om de verdere groei te faciliteren breidt Nature’s Pride haar bestaande bedrijfspand uit. De importeur van exotische groenten en fruit start in september met de aanbouw van 21.000 m2.

Voor de realisatie van deze duurzame en geautomatiseerde expansie gaat het bedrijf de bouwovereenkomst aan met vrijwel hetzelfde bouwteam als van het huidige gebouw. 

“We gaan de overeenkomsten aan met vier uitvoerende bedrijven: De Vries en Verburg, Klimaatservice Holland, Mansveld en Van Kempen Koudetechniek. Dit zijn voor ons bekende partners die ook ons huidige pand hebben gebouwd. Een vertrouwd samenwerkingsverband dus, waarvan we overtuigd zijn dat we samen voor een indrukwekkende duurzame en technologische uitbreiding gaan zorgen”, vertelt Fred van Heyningen, CEO van Nature’s Pride.

“In de zomer van 2018 zijn we door Nature’s Pride gevraagd om als vaste partner aan te schuiven bij het bouwteam en mee te denken over de uitbreidingsplannen. Na de realisatie van het huidige pand, dat in 2014 is opgeleverd, hebben we de samenwerking in stand gehouden. We zijn enorm trots dat we met het team deze mooie mijlpaal hebben bereikt en een bijdrage kunnen leveren aan de toekomstplannen en groei van Nature’s Pride. We kijken uit naar de start van dit mooie project.”, aldus Rik van Helmond, technisch commercieel adviseur van Mansveld Elektrotechniek.

Het duurzame karakter van het huidige pand wordt doorgetrokken volgens adviezen van DWA. Nature’s Pride heeft al een BREEAM-Excellent certificaat. Voor de aanbouw is de duurzaamheidsambitie BREEAM-NL Outstanding. Zo worden de nieuwe verpakkingsruimtes, koel- en rijpcellen duurzaam verwarmd en gekoeld, waarbij de restwarmte van de koelinstallaties wordt ingezet voor de laagtemperatuur verwarming via klimaatplafonds. Zonnepanelen gaan een groot deel van de energievraag invullen. Nature’s Pride verwacht in het vierde kwartaal van 2021 in de nieuwbouw operationeel te zijn.