overdracht algemeen directeurschap

De kracht van een familiebedrijf: drie generaties mens en innovatie

De kracht van een familiebedrijf: drie generaties mens en innovatie

Ruud Mansveld draagt de dagelijkse leiding van Mansveld Techniek met ingang van 27 november over aan zijn zoon Luuk. Ruud Mansveld (62) is sinds 27 november 1987 algemeen directeur. Hij nam de onderneming over van zijn vader Toon. Luuk Mansveld (30) is de derde generatie die het succesvolle techniekbedrijf gaat leiden. Ruud blijft betrokken bij Mansveld als lid van de Raad van Advies.

Met de overdracht breekt een nieuwe fase aan in het bestaan. Wij zitten in de transitie naar 1MV4.0. De kernwaarden Betrokken, Vakkundig, Betrouwbaar en Vernieuwend zijn en blijven het fundament van ons familiebedrijf: 1 Mansveld. De belangrijke ontwikkelingen zoals de energietransitie, vragen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en comfort om nieuwe oplossingen. Dat betekent ook dat wij anders moeten werken om onze waarde voor onze klanten te blijven leveren, aldus Ruud. „Onze kern is samenwerken, ook met onze klanten. De processen worden ingewikkelder, evenals de techniek. Daar heb je een andere aanpak voor nodig, wil je relevant blijven. Dat kunnen wij, dat bewijzen we ook. Met MV4.0 zal verregaande informatisering en toepassing van nieuwe technieken worden geïntegreerd."

Voor Ruud is de marktpositie van Mansveld als familiebedrijf belangrijk. We willen niet alleen meedoen, maar koploper zijn. Luuk, die leiding gaf aan de afdeling Human Resources, gaat andere accenten leggen, verklaart hij.  „Wat ik van huis uit heb meegekregen is: we gaan die kant op, we kijken wat we tegenkomen en dat lossen we dan op. In die zin denk ik dat Ruud en ik elkaar goed aanvullen op inhoud, met een gedeelde visie en strategie. Mijn ambitie is om vanuit de menselijke kant te sturen hoe we de teams zo kunnen ontwikkelen dat je je thuis voelt binnen de ambities van de organisatie. Het gaat om vakmanschap, dat je trots kunt zijn op je werk en dat we samen naar een bepaald punt hebben toegewerkt. Dat mensen dáár werkgeluk in beleven.”

Ruud vertelt: „Wij helpen mensen veilig, duurzaam en comfortabel te leven. Niet alleen door hoe wij ons als bedrijf in de samenleving bewegen, maar ook door mee te denken over, en samen te werken aan innovatieve oplossingen met impact. Een voorbeeld hiervan is onze bijdrage aan de oplossing van de netcongestie. Dit is een actueel thema waar we de komende jaren heel veel van verwachten. We denken dat het één van de thema’s is waarbinnen we zowel klanten als medewerkers met ons bedrijf kunnen verbinden."

Mansveld Techniek bestaat inmiddels ruim zestig jaar als familiebedrijf en is als zodanig een van de steunpilaren onder het succes van Brainport. Toon, de vader van Ruud, startte de onderneming in 1962 in Eindhoven, vanuit een schuurtje achter het huis in Stratum, met steun van Ruud’s moeder Wies. Inmiddels telt Mansveld Techniek 350 werknemers. Het hoofdkantoor staat in de Eindhovense wijk Achtse Barrier.

 

Mansveld Techniek levert oplossingen voor elektrotechniek, beveiligingstechniek en communicatietechniek voor grote en kleine projecten, nieuwbouw en renovatie, service en onderhoud voor vaste en tijdelijke installaties.