Nieuws

Woningen voormalig kantoor Woonbedrijf

Het lege kantoorpand van Woonbedrijf aan de Willemstraat in Eindhoven krijgt binnenkort een nieuwe functie. Het pand wordt verbouwd tot kleinere betaalbare woningen. Mansveld verzorgt voor dit project de gehele elektrotechnische installaties en ook de zonnepanelen op het dak. In het pand komen 101 studio’s van 18m2 tot 52 m2, speciaal voor één- en tweepersoonshuishoudens voor jongeren tot 23 jaar. Dit voorkomt dat er nog meer kantoren in Eindhoven leeg staan. Bovendien is het voor Woonbedrijf een mooie kans om betaalbare woonruimte toe te voegen aan de huurwoningenmarkt.

Doelgroep
In de nieuwe woningen aan de Willemstraat komen voornamelijk jongeren wonen die op zoek zijn naar snel beschikbare, goede en betaalbare woonruimte, maar die door hun positie op de woningmarkt niet snel in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. De studio’s zijn daarom bestemd voor een mix van jonge bewoners zoals statushouders, jong werkenden en jongeren met woonbegeleiding.

Hergebruik Spaceboxen
Wat bijzonder is aan de verbouwing is dat er 79 Spaceboxen hergebruikt worden. Deze boxen stonden voorheen op het terrein van de TU/e als tijdelijke woonruimte voor studenten. De woonruimten zijn nog in goede conditie en dus prima te gebruiken.

      


Terug naar Over ons