Nieuws

Viering hoogste punt Vakcollege Eindhoven en Aloysius / De Roosten

Woensdag 13 januari jl. werd het hoogste punt gevierd van de renovatie en nieuwbouw van het Vakcollege Eindhoven en Aloysius / De Roosten.  De oude ambachtsschool aan de Piuslaan wordt gerenoveerd en achter dit 4-laags gebouw komt een nieuwbouw van 4.300 m2. De scholen krijgen hier elk een eigen entree. Mansveld Projecten & Services B.V. realiseert dit project met Wijnen Bouw Someren en Megens Installaties volgens de BIM methodiek.

Wij voorzien de gebouwen o.a. van een inbraaksignaleringssysteem dat wij koppelen aan het toegangscontrolesysteem. Daarnaast leggen wij een brandmeld- en ontruimingsinstallatie aan. Om te zorgen voor een goede basisvoorziening voor de digitale leeromgevingen, komt in beide scholen een datanetwerk Cat 6 met glasvezel en koppeling tussen de patchkasten. In het elektrotechnisch ontwerp houden we ook rekening met het duurzaamheidsaspect door daglichtregeling en het toepassen van slim schakelen met behulp van bewegingssensoren.

De complete elektrotechnische installatie werd uitgewerkt in BIM. In dit driedimensionale Bouw Informatie Model (BIM) werken we integraal samen met architect, constructeur, W-installateur en aannemer. Op deze manier zien we direct hoe de diverse disciplines zich ten opzichte van elkaar verhouden. Bijvoorbeeld bij het hergebruik van oude elementen in het te renoveren pand.

   

 


Terug naar Over ons