Nieuws

SOSvolaris en Mansveld te zien in RTL Z programma 'Doe maar duurzaam'

Het gaat steeds beter met de arbeidsveiligheid in Nederland. Het aantal ongevallen op de werkvloer daalt. Maar nog altijd gebeuren er ieder jaar ongeveer 220.000 arbeidsongevallen. De grootste uitdagingen op het gebied van arbeidsveiligheid liggen bij personen die alleen werken. Want wat doe je bij een calamiteit en wat doe je als je niet meer zelf kunt alarmeren? Je bent immers helemaal alleen.

Storingsdienstmonteur Roy Noppe, hij wordt onwel in het magazijn, zijn val wordt gedetecteerd en er wordt automatisch hulp ingeschakeld.

De veiligheidsrisico’s zijn het grootst bij werknemers die alleen werken in de buitendienst. Je hebt niemand in de directe omgeving waarop je kunt terugvallen en je verplaatst je steeds tussen verschillende en vaak onbekende werklocaties. Het is daarom belangrijk om maatregelen te treffen om deze risico’s te beperken. De storingsdienstmonteurs van Mansveld Projecten & Services gaan daarom sinds begin dit jaar op pad met een personenalarm met GPS locatiebepaling en valdetectie. Mocht er iets mis gaan, waar dan ook, dan wordt er automatisch hulp ingeschakeld. De alarmopvolger heeft dan direct contact via spraak en ziet waar de drager zich bevindt. Werknemers worden in dit geval niet gevolgd. Locatiebepaling wordt alleen gebruikt bij een calamiteit.

Mansveld is één van de eerste werkgevers in de installatiebranche die haar werknemers uitrust met een geavanceerd val-alarm. Naast het bieden van een vangnet voor haar eigen werknemers, biedt Mansveld sinds kort deze dienst ook aan aan haar eigen klanten. De doelstelling is een veiligere werkomgeving voor iedereen.

Steeds meer werkgevers zijn zich ervan bewust dat veiligheid essentieel is en dat zij verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van iedereen binnen de organisatie. Het is goed om te zien dat steeds meer werkgevers bezig zijn met veiligheid, ook voordat het te laat is. Veiligheid is tenslotte geen luxe maar een prioriteit, aldus de medeoprichter van SOSvolaris, Jarno Heijting.

Over SOSvolaris
SOSvolaris is een innovatieve Eindhovense start-up opgericht in 2016, die totaaloplossingen en software biedt op het gebied van mobiele (personen)alarmering en GPS volgsystemen. Samen met Mansveld Projecten & Services heeft SOSvolaris een nieuwsitem gemaakt waarin te zien is hoe je met behulp van slimme technologie en duurzame hardware een veiligere werkomgeving kunt creëren voor medewerkers in de buitendienst. Het item is te zien op zondag 29 April om 17.00 uur in het programma Doe Maar Duurzaam bij RTL Z.

Doe Maar Duurzaam is een informatief programma over diverse ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidsbranche. De herhaling van de uitzending is te zien bij RTL Z op:

  • Woensdag 2 Mei om 10.30 uur
  • Vrijdag 4 Mei om 13.05 uur
  • Zaterdag 5 Mei om 16.30 uur

Terug naar Over ons