De nieuwbouw en renovatie van het hoofdkantoor en de productiehal van Royal Agio Cigars in Duizel ontving als zesde gebouw in Nederland het certificaat BREEAM Outstanding, in de categorie Industrie en Kantoor. Dit certificaat is de hoogst haalbare eis op het gebied van duurzaamheid.

Foto van Christ Clijsen

Het BREEAM-Outstanding certificaat is het resultaat van een goede samenwerking en afstemming met de bouwpartners. Onze bijdrage hieraan is het bekabelen en aansluiten van de pv-panelen. En ook de bewegingssensoren, de LED-verlichting in bijna het gehele pand en de daglichtregeling. Dit project is gerealiseerd met behulp van lean planning en integraal ontwerpen.

 

Foto van Christ Clijsen

Vanuit vijf landen zijn de kantoren van Royal AGIO Cigars op het netwerk in Duizel aangesloten. De bedrijfsvoering van deze vestigingen en de vestiging in Duizel zijn daarbij niet verstoord. De demontage van de bestaande technische installaties vond gefaseerd plaats.

Foto van Christ Clijsen

De bestaande Safety en Securitysystemen is aangepast aan de nieuwe situatie. Het beveiligingssysteem is voorzien van zowel inbraakbeveiliging als toegangscontrole. De toegangscontrole werkt met een IP-camerasysteem. In de nieuwbouw en het gerenoveerde kantoor is een brandmeld- en ontruimingsinstallatie aangebracht.

Foto van Christ Clijsen

 

Royal AGIO Cigars