DELA

Joost Keijzers

Joost Keijzers

Technisch specialist security

Contact opnemen

Inbraakbeveiliging/ alarminstallaties
Het pand is aangesloten op een centraal alarmsysteem dat op elke vloer geïnstalleerd is. Als alarmsysteem is er gekozen voor de Galaxy dimension serie.

Toegangscontrole
Er is een Pro-Watch toegangscontrole systeem geplaatst die de toegangsdeuren en toegangspoorten aanstuurt en entree aan het pand verleend. Dit systeem is gekoppeld aan een centrale computer bij de receptie waardoor de medewerkers aan de balie toegangspasjes aan kunnen maken met toegangsrechten voor de verdieping waar de bezoekers een afspraak hebben.

Camerabewaking
Om de veiligheid en controle te waarborgen in en rondom het gebouw, is er een CCTV camera systeem geïnstalleerd. Er is gekozen voor een milestone server samen met Axis IP domes en een Samsung PTZ IP-dome voor de parkeerplaats en slagboom.

Brandmeld- en ontruimingsinstallaties
In het pand van DELA heeft Mansveld voor de eerste keer een gecertificeerde ‘type A’ ontruimingsinstallatie opgeleverd die voldoet aan de geldende normen. Omdat het type rookmelders die aanwezig zijn in het pand gehandhaafd bleven, is er gekozen voor de Hertek Penta 5000 als brandmeldinstallatie. Voor de ontruimingsinstallatie is er gekozen voor het type Variodyn. Door de omvang van het pand is hier een type A systeem geëist. Dit betekent dat het systeem gebruik maakt van een ‘slow whoop’ waardoor er bij calamiteiten tijdig een duidelijke alarmering kan plaatsvinden en het alarm ondersteund wordt door gesproken woord.

Intercom 
Door middel van een IP intercom installatie wordt er een spreek-luisterverbinding gemaakt met de receptie. Vanaf de receptie kan daardoor de desbetreffende deur, hekwerk of slagboom geopend worden. Er is gekozen voor de Turbine compact IP standaard-3 bij de deuren en slagbomen en een IP desktop TST op de balie.