Nieuws

Opening LEGO House Denemarken

Bezoek het nieuwe Experience Center ‘LEGO House’ in Billund Denemarken en ervaar de kracht van de filosofie van Lego; spelend leren. Op een speelse en interactieve wijze leren bezoekers meer over de geschiedenis van Lego. Zelfs volwassen worden weer kind!

Vol trots en met veel plezier werkten wij mee aan de totstandkoming van dit bijzondere project. Ons aandeel was onder anderen het technisch ontwerp en de realisatie van de audiovisuele, interactieve opstellingen en de totale besturing hiervan (showcontrol). Neem een kijkje in de keuken en leer meer over de bijzondere manier van samenwerken met de opdrachtgever en overige projectteamleden.

Het belevingscentrum, dat september 2017 is geopend voor het publiek, is ondergebracht in een reusachtig LEGO bouwwerk, ontworpen door BIG architects. In een team met Kiss the Frog (media en content) en Bruns (inrichting) hebben wij voor dit brand center alle audiovisuele techniek ontworpen en geïnstalleerd. Dit onder algehele project leiding van Kubik,

De LEGO House Experience omvat een museum gedeelte waar een ieder via interactieve displays een moment van herkenning kan oproepen. Het grootste gedeelte van het experience gedeelte in het LEGO House gaat echter over spelen met LEGO. Én dan wel met iets extra´s. Je wordt meegenomen in de wereld van LEGO. De foto´s van jezelf en de bouwwerken die je gedurende je verblijf maakt, kun je via je RIFD band op een speciaal aangemaakte persoonlijke website opslaan. Bovendien komen op veel plaatsen je bouwwerken tot leven.

In de interactive game ‘City Architect’ bouw je mee aan een interactieve stad. Via projectie mapping en objectherkenning komt de stad tot leven. In de Fish Designer bouw je met LEGO je eigen vis, vervolgens “scan” je deze en komt hij tot leven in het digitale aquarium. In het Robo Lab red je de LEGO minifiguurtjes uit de ijsvlakte. En LEGO robots bestuur je op een interactieve manier over een, door middel van projectie mapping, gecreëerde wereld.

Het LEGO House is een uniek brand center: Het combineert echt spelen met digitale middelen en slaat de indrukken van je dag, via je RIFD bandje en de interactive stations, op tot een ongelooflijk mooie herinnering. Technisch gezien is het een hoogstandje. Unieke en nooit eerder vertoonde exhibits draaien in een datanetwerk van ongeveer 100 computers en virtuele mediaservers, allemaal gecontroleerd via één centrale op Crestron gebaseerde showcontrol. Via deze centrale showcontrol kan de gehele installatie bediend en gecontroleerd worden. Niet alleen lokaal, maar ook in Eindhoven op onze Servicecentrale, waardoor veel van de after-sales service op afstand uitgevoerd kan worden.

Leveringsomvang Mansveld IMP:

  • Projectoren
  • Displays
  • Interactive technology
  • RIFD Technology
  • Total network technology
  • Crestron Showcontrol with Mansveld control software

 


Terug naar Over ons