Nieuws

WoonWerkHuis "Opeduca" Were-Di Valkenswaard krijgt vorm!

Het WoonWerkHuis van scholengemeenschap Were-Di, met de naam "Opeduca", vordert gestaag. Op het eigen schoolterrein in Valkenswaard bouwen enthousiaste Vmbo leerlingen van Techniek Breed dit energieneutrale gebouw. Ook het regionale bedrijfsleven, waaronder Mansveld, is betrokken bij dit project. Samen met Were-Di en de overheid bouwen wij mee aan dit duurzame project. ‘Het is leuk om deze leerlingen te begeleiden. In de praktijk leren zij veel en ervaren ze hoe ze duurzaam kunnen bouwen. Alle facetten van het bouwproces, van tekentafel tot daadwerkelijke realisatie, komen aan bod.’ vertelt Mansveld medewerker Rob Loomans.

Leerlingen uit alle sectoren van de Were-Di leveren hun bijdrage aan dit duurzame project. Naast de afdeling Vmbo Techniek Breed denkt Havo/Vwo ook mee. Zij kijken hoe ‘Urban farming’ gecombineerd kan worden met projecten rond science, aardrijkskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Andere leerlingen bezochten het bedrijfsleven om te kijken wat hun bijdrage kon zijn.

Gedurende het project komt duurzame ontwikkeling aan bod en krijgen de leerlingen meer informatie over thema’s zoals voeding, bouw, energie, mobiliteit en water. De bouw van het Woonwerkhuis is in volle gang. De ruwbouw wordt in 2017 opgeleverd. Het gebouw is een 'Living lab' dat voortdurend wordt uitgebreid met de nieuwste materialen en technieken zoals Smartliving

Leerlingen uit alle sectoren van de Were-Di leveren hun bijdrage aan dit duurzame project. Naast de afdeling vmbo Techniek Breed denkt Havo/vwo ook mee. Zij kijken hoe ‘Urban farming’ gecombineerd kan worden met projecten rond science, aardrijkskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie. Andere leerlingen bezochten het bedrijfsleven om te kijken wat hun bijdrage kon zijn.

Gedurende het project komt duurzame ontwikkeling aan bod en krijgen de leerlingen meer informatie over thema’s zoals voeding, bouw, energie, mobiliteit en water. De bouw van het WoonWerkHuis is in volle gang. De ruwbouw wordt in 2017 opgeleverd. Het gebouw is een 'Living lab' dat voortdurend wordt uitgebreid met de nieuwste materialen en technieken zoals Smartliving.

Hier een impressie van het WoonWerkHuis, project Opeduca.
 

Opeduca project Were-Di Valkenswaard

 


Terug naar Over ons