Nieuws

Uniek restauratieve concept voor chipfabrikant in Veldhoven

Onlangs werd naast de snelweg A67 richting Eersel het nieuw multifunctioneel bedrijfsrestaurant van een grote chipfabrikant geopend. Tussen twee vleugels van de opvallende witte gebouwen staat een nieuwgebouwd markant glazen aanbouw, dat onderdeel uitmaakt van dit unieke restaurant. Mansveld Projecten & Services B.V. maakte deel uit van het bouwteam met Van Aken Architecten, aannemer BMV en de W-installateur Cofely en zorgde voor de elektrotechnische installaties, zoals de brandmeld- en ontruimingsinstallatie, audiovisuele installaties en data. Voortaan kunnen 1500 medewerkers tegelijk genieten van versbereide maaltijden uit vele streken van de wereld. Het restaurant is tevens een ontmoetings- en werkruimte voor de 84 nationaliteiten, uitgerust met data-aansluitingen en wifi. Aan de zijkanten bevinden zich aparte vergaderruimten voorzien van de nieuwste vergadertechnieken.

Speciale aandacht bij de realisatie van de elektrotechnische installaties was de integratie van nieuwbouw met bestaande bouw, waarbij de bestaande gebouwen grotendeels in gebruik bleven tijdens de bouw. De nieuwbouw is aan drie zijden door de bestaande bouw ingesloten. De installaties dienden dan ook aan deze gebouwen gekoppeld te worden. 

Door de hoogte en de te verwachte luchtstroming die plaats kan vinden in de glazen aanbouw en om te kunnen voldoen aan de wettelijk geldende norm kozen wij in deze ruimte voor diverse manieren van brandbewaking. Daar waar toegestaan maken we gebruik van standaard automatische melders (optisch of thermisch). Voor het detecteren van rook kozen wij voor het gebruik van lineaire beams. De aanwezige inblaasroosters die een uittredesnelheid hebben van 5,5 m/s zorgde ervoor dat wij vlammenmelders plaatsten. Verder bevindt zich in de ruimte een aspiratiesysteem in de plenum afzuiging; kanaalmelders in de luchtbehandelingskasten.

Bedrijfsrestaurant Veldhoven  Bedrijfsrestaurant Veldhoven_2

Bedrijfsrestaurant Veldhoven_3


Terug naar Over ons