Nieuws

Distributiecentrum Scherpenhuizen - BREEAM project in uitvoering

Nieuwbouw Scherpenhuizen start medio 2016

Op het Goederen Distributie Centrum Acht in Eindhoven bouwt Scherpenhuizen BV verder aan haar toekomst met de realisatie van een nieuw distributiecentrum met uitgebreide inpak- en sorteerfaciliteiten.  Hiervoor realiseren wij  in bouwteam met Van Vliet Bouwmanagement, Denc Zuid Architecten en DKC Totaaltechniek de complete elektrotechnische installatie.

De installatie is zo ontworpen dat het voldoet aan de eisen van de BREEAM certificering Outstanding. Dit BREEAM-NL keurmerk is een beoordelings-methode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. Zo zorgt een KNX-schakelsysteem voor een goede afstemming tussen de verschillende systemen, zowel verlichting als beveiliging. Met zogenoemde veegschakelingen wordt de beveiliging ingeschakeld en daarmee tegelijkertijd de verlichting uitgeschakeld. Daarnaast zijn wij bezig met de engineering voor 2.500 m2 PV installatie en diverse laadpalen. Als Borg- en Branddetectiebedrijf zijn wij vanaf het begin betrokken geweest bij het ontwerpen van de beveiligingsinstallaties. De bouwtijd van de 35.000m2 tellende hal en het kantoor van 6.000m2 is zeven maanden. De geplande oplevering is februari 2017.

Scherpenhuizen is gespecialiseerd in im- en export, groothandel verpakken, op- en overslag en distributie van groente, fruit en exoten en heeft haar hoofdkantoor in Eindhoven.

Nieuwbouw Scherpenhuizen 2016


Terug naar Over ons