Nieuws

Heropening Rijksmuseum Boerhaave

Rijksmuseum Boerhaave (Leiden), schatkamer voor de wetenschap en de geneeskunde, heropent haar deuren. In het vernieuwde museum kijk je je ogen uit én er is van alles te doen. Wat zijn de belangrijkste ontdekkingen uit onze Nederlandse wetenschapsgeschiedenis? Welke onderzoekers zaten daarachter en hoeveel impact hebben hun ontdekkingen gehad op het leven van vandaag? Ontdek meer over uitvindingen en denk mee over grote vragen van nu. Steek je handen uit de mouwen en ga op ontdekkingsreis in de Gouden Eeuw, luister als een echte arts door de eerste stethoscoop, stap in de wereld van de ingenieur en kom erachter hoe ultrasnel de snelste computer is.

Na anderhalf jaar verbouwen zit de renovatie van het natuurwetenschappelijk museum er op. Vanaf 15 december geen tentoonstellingen meer, maar interactieve multimediale exposities!

Mansveld Projecten & Services is benaderd voor de realisatie van de gehele audiovisuele inrichting en de aansturing hiervan. Samen met Opera (ontwerp bureau), Studio Louter ( storylines, content), Bruns (interieur) en Beersnielsen (lichtontwerp) is het museum totaal vernieuwd.

De afdeling Integrale Media Projecten (IMP) is vanaf het begin betrokken bij het advies voor de invulling van diverse audiovisuele technieken. Alle door Mansveld geïnstalleerde apparatuur communiceert via het aanwezige data netwerk en wordt bediend middels een touchscreen en een iPad. Ook is de besturing gekoppeld aan de gebouwinstallatie (KNX).

Middels een iPad en touchscreen kan elk apparaat worden in- en uitgeschakeld. Daarnaast wordt de status weergegeven zodat storingen snel inzichtelijk zijn en snel opgelost kunnen worden. Vanaf de IMP-Servicecentrale in Eindhoven kan op het systeem ingelogd worden en ondersteuning geboden worden.

Indien u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de wetenschap en geneeskunde is een bezoekje het zeker waard! Op vrijdag 15 december 2017 is het Rijksmuseum Boerhaave geopend.


Terug naar Over ons