Winscape is een escaperoom van het entertainmentcentrum Aerokarts in Frankrijk. Het Nederlandse bedrijf Jora Vision heeft de escaperoom ontworpen en heeft Mansveld Projecten & Services opdracht gegeven hiervoor de audiovisuele installaties te engineren en te realiseren. Samen met de partners MCW en InventDesign is hiermee de eerste ontsnappingskamer gebouwd met een grote capaciteit en een combinatie van interactieve content en fysieke uitingen.

Vanuit het technisch ontwerpteam was Mansveld al in een vroeg stadium betrokken bij het advies. Dit betrof de invulling van de diverse audiovisuele technieken, computers en de gehele besturing van de overall show control, de aansturing van de verlichting en de techniek voor het identificeren van de spelers voor het identificeren met betrekking van RFID readers en polsbandjes.

In alle ruimten zijn pc’s waarop de bezoekers de games spelen en waarop belangrijke informatie te vinden is. Een speler kan met zijn RFID polsbandje in elke ruimte inloggen. In Winscape zijn veertig deuren tussen de verschillende ruimtes. Tijdens het spel worden deze automatisch aangestuurd. Een deur opent zich pas op het moment dat de groep door mag naar de volgende ruimte.

Voor het onderhoud en de service is een Service Leven Agreement afgesloten. Via een VPN-verbinding kan Mansveld het systeem op afstand remote monitoren en het personeel ondersteuning bieden.

Escaperoom Experience - Winscape