Inspectie Scope 10

Een inspectie van de elektrische installatie op basis van NEN 3140 controleert de veiligheid, maar richt zich niet specifiek op het brandrisico. Naast NEN 3140 is daarom een nieuwe Nederlands Technische Afspraak ontwikkeld speciaal voor de brandveiligheid van elektrisch materieel: NTA 8220.

De Stichting Certificering Inspectie en Onderhoud van Stookinstallaties (SCIOS) is een toezichthoudende instantie voor de inspectie van technische installaties. SCIOS beheert op het moment vier regelingen binnen de elektrotechniek waarvan de inspectie van ‘Elektrisch Materieel’ er eentje is. In de certificatieregeling worden regels beschreven voor de certificatie van bedrijven en zijn de eisen vastgelegd ten aanzien van opleiding en ervaring van personen die werkzaam zijn bij die bedrijven. De certificatieregeling staat borg voor kwaliteit en vakmanschap. Kwaliteitsmanagement en opleidingen zijn voor SCIOS-bedrijven vanzelfsprekend.

Welke inspecties vallen onder de SCIOS regeling Elektrisch Materieel?

De inspectie van elektrische installaties en arbeidsmiddelen is gebaseerd op NEN 3140 en er zijn twee gebieden waar de inspectie zich op richt; scope 8 (elektrische installaties) en scope 9 (elektrische arbeidsmiddelen). Een inspectie betreft de vaste installatie en de verdelers, maar ook de achterliggende installatie tot aan de wandcontactdoos en verlichtingsarmatuur. Nieuw is scope 10; de brandinspectiemethode volgens NTA 8220 en speciaal gericht op de brandveiligheid van technisch materieel.

Mansveld is een erkend inspectiebedrijf dat gecertficeerd is voor SCIOS scope 8, 9 en 10.

Vragen of direct een offerte ontvangen? Neem dan contact op met Mike Bruggenwerth.

E-mail mike.bruggenwerth@mansveld.nl

Telefoon: 040 -259 11 11


Terug naar Technologieën

Bel mij

stuur ons uw telefoonnummer, wij zullen u zo spoedig mogelijk bellen of bel naar 040 - 259 11 11.


Hartelijk dank voor uw bericht.

Helaas is er iets misgegaan met het versturen van uw bericht, probeer het nogmaals of neem contact met ons op.