Mansveld levert en installeert oplaadpunten t.b.v elektrische en plug-in hybride auto’s.

Daarnaast kunnen wij u ook adviseren over de juiste laadoplossing voor uw situatie: thuis, op het bedrijf of op openbaar terrein.

Sinds kort is Mansveld voorkeurleverancier van diverse gerenommeerde automerken waaronder Tesla.

Mansveld is de gecertificeerde dealer voor Brabant Zuid-Oost van ICU oplaad equipment.

 

Wanneer een elektrische auto of een plug-in hybride wordt aangeschaft, wordt vaak een laadsnoer meegeleverd met een soort adapter die rechtstreeks in het gewone stopcontact gestoken kan worden.

Nadelen van laden via een gewoon stopcontact zijn:

  • brandgevaarlijk 
  • langere laadtijd
  • geen registratie van verbruik mogelijk

 

Veiligheid:

Omdat elektrische auto's een krachtige accu hebben, worden deze vaak een aantal uur achter elkaar onafgebroken opgeladen. De auto vraagt optimaal vermogen. Wanneer u dit met een regulier stopcontact doet, wordt deze zwaar belast. Dat kan ervoor zorgen dat de zekeringen overbelast raken en daardoor uitschakelen of dat, in het ergste geval, brand ontstaat. Een laadstation is speciaal ontworpen om langdurig veel vermogen te leveren. U laadt met een laadpunt daarom veiliger, zonder risico en met meer betrouwbaarheid.

 

Laadsnelheid:

Laden via een normaal stopcontact kan slechts met beperkt vermogen. Dit houdt in dat het langer duurt voordat de accu van uw elektrische auto weer vol is. Zeker bij auto's met een grotere accu is het stopcontact daarom vrijwel geen optie.

Omdat een laadstation speciaal is ontworpen om de elektrische auto op te laden, kan deze meer vermogen leveren en wordt de auto dus sneller opladen. Afhankelijk van het type laadpunt en uw aansluiting gaat het laden twee tot wel tien keer zo snel.

 

Registratie:

Wellicht gaat u thuis de elektrische leaseauto opladen en wilt u de geladen stroom verrekenen met uw werkgever. Of u plaatst een laadpaal voor het bedrijf en wil dat gebruikers betalen voor de geladen energie. In tegenstelling tot een gewoon stopcontact, is dit met een laadstation eenvoudig mogelijk.  Een oplaadpunt biedt daarnaast functies om onder andere in te stellen wie mag laden en tussen welke tijden.

De laadpalen die Mansveld levert:

  • zijn veilig
  • hebben een optimale laadsnelheid
  • hebben een mogelijkheid tot registratie

Daarnaast is een Mansveld laadpaal:

  • geschikt voor en getest met iedere elektrische auto;
  • SIM-lock vrij;
  • getest door vooraanstaande automerken en gekeurd door onafhankelijke instanties. Z.E. Ready en DEKRA (voorheen KEMA), CE gecertificeerd.

Als enige in Nederland zijn de ICU-laadpalen SIM-lock vrij. Dit betekent dat u een vrije keuze heeft voor een dienstverlener voor het verrekenen van stroom of beheer van laadstations. 

Elektrische oplaadpunten