Energieopwekkende referenties

Eindhoven Airport

Met de herinrichting en uitbreiding van de terminal en verdubbeling van de huidige oppervlak speelt Eindhoven Airport in op een sterk groeiend aantal passagiers.

Om de nieuwe terminal te realiseren zijn de bestaande installaties volledig gerevitaliseerd, aangepast en uitgebreid met 2.000m² in de voorzone en 2.700 m² in de aankomsthal.

Op het dak van de nieuwe terminal zijn sinds het voorjaar van 2013, 377 PV-panelen geplaatst. De totale opwekking bedraagt 83.000 kWh. Door het toepassen van vele duurzaamheidsmaatregelen is het label A+ behaald voor de terminal.

De Grijze Generaal

Op het dak van het woongebouw De Grijze Generaal, gelegen in stadsdeel Woensel, heeft Mansveld in opdracht van Wooninc. 230 vierkante meter aan zonne-energiepanelen (PV-panelen) geplaatst. Op deze manier wordt een bijdrage geleverd aan het verduurzamen van de samenleving.

De 180 panelen wekken sinds 1 april 2011 per jaar ruim 25,6 MegaWatt uur zonne-energie op. Dit is voldoende om de complete verlichting van de parkeergarage te laten branden en om de elektrische oplaadpunten voor scootmobiles en elektrische fietsen op te laden.

Bewoners en bezoekers van De Grijze Generaal worden via het informatiescherm in het kantoor van Wooninc. geïnformeerd over de hoeveelheid opgewekte energie, de actuele energieopbrengst en de CO2-besparing.

Mansveld pand

Op het dak van het pand van Mansveld is een PV-installatie aangebracht met een oppervlakte van 208 m2. Dat heeft als resultaat gehad, dat het pand Energielabel "A" heeft gekregen. De opdracht is gegeven door Havre Vast V.O.F.

De PV-installatie bestaat uit 128 stuks WanXiang Solar modules type WXS260S, gemonteerd onder een hoek van 15 graden, op een Sunbeam lichtgewicht onderconstructie. De panelen met een totaal opgesteld vermogen van 33,28 kWp zijn aangesloten op 2 SMA Tripower 15.000 TL-10 omvormers.

De opgewekte energie, ongeveer 29.000 kWh per jaar wordt gebruikt voor de kantoorverlichting en de luchtbehandelingsinstallatie.

Samen met het vervangen van de oude CV- en luchtbehandelingsinstallatie heeft dit als resultaat gehad dat het energielabel van het pand Le Havre 1, is verbeterd van F naar A.

 


Terug naar Technologieën

Bel mij

stuur ons uw telefoonnummer, wij zullen u zo spoedig mogelijk bellen of bel naar 040 - 259 11 11.


Hartelijk dank voor uw bericht.

Helaas is er iets misgegaan met het versturen van uw bericht, probeer het nogmaals of neem contact met ons op.