Op de plek waar eens het oude ‘Huize Nazareth’ in het centrum van Best stond, is een geheel nieuw woon-zorgcomplex van Archipel verrezen; Nazareth. In opdracht van Archipel Zorggroep realiseerde Mansveld Projecten & Services B.V. de complete elektronische installatie van detailontwerp tot oplevering van dit nieuwe pand. Zowel voor de gemeenschappelijke ruimtes als voor de 77 zorgappartementen.

Voor de beveiliging van het gebouw heeft Mansveld Projecten & Services een brandmeld-, toegangscontrole- en IP-camerasysteem aangelegd. De koppeling van het Ascom verpleegoproepsysteem met de brandmeldinstallatie waarborgt het stil alarm ontruimingssignaal. Verder is het gebouw voorzien van een zorgsysteem met zogenaamde slimme sensor. Op deze manier kan het personeel de bewoners van de PG-afdeling via zwerfdetectie volgen in hun doen en laten.

Voor het dataverkeer heeft Mansveld een complete netwerkbekabeling met backbone aangelegd. Tevens is het gebouw van een CAI-installatie voorzien, LED-verlichting en bewegingssensoren. De verlichting in de algemene verkeersruimtes zoals gangen is aangesloten op een gebouwbeheersysteem. Op deze manier kan alles centraal geschakeld worden, zodat bijvoorbeeld in de nacht de verlichting automatisch voor 80% uitgeschakeld is.

Archipel Nazareth